Hear söker social media specialist

2021-01-07

Om rollen som Social Media Specialist: 

Som social media specialist ansvarar du för våra kunders närvaro i samtliga social medier.        I din roll kommer du att ansvara för strategi och köp i de olika annonsplattformarna, göra skarpa analyser och rekommendationer till våra kunder.

Vi söker dig som har erfarenhet av planering, optimering och köp inom sociala medier och har ett stort intresse för sociala mediebeteenden och nyfikenhet inför nya sociala kommunikationsmöjligheter.

Du ingår som en viktig del i flera av våra kundteam. Du kommer arbeta med både strategiska och operativa uppgifter samt långsiktig planering i nära samarbete med dina kollegor. Du kommer ansvara för uppsättning, utvärdering, verifiering och optimering av kampanjer, målgrupper, annonsformat. Tillsammans med planner kommer du att utvärdera kunders nuläge, resultat, konto- och kampanjstrukturer, målgrupper, annonsformat och budskap samt avgöra om dessa är optimala och levererar mot budgeterade nyckeltal. Du kommer även att analysera, utvärdera och rapportera resultat till intressenter internt och externt.

Du förväntas kunna hantera stora och komplexa kunduppdrag inom samtliga sociala medier. En viktig grund för ditt arbete är att du utvecklar en stor förståelse, insikt, intresse och engagemang för våra kunders affär och deras målsättningar.

Vi ser gärna att du har en bakgrund från mediebyrå, specialistbyrå eller kundsidan samt en stor vilja att lära dig mer.

Kompetens- och erfarenhetskrav:

  • Relevant utbildning inom ekonomi/marknadsföring/media
  • Cirka 2-4 års erfarenhet av strategi och köp inom sociala medier
  • Goda (operativa) kunskaper i Business Manager och andra system som Snapchat, TikTok m fl.
  • Gärna erfarenhet av bid management-verktyg för som Smartly, Marin, Acquisio eller liknande.
  • God analytisk och strategisk förmåga.
  • Mycket god förmåga att genomföra presentationer.
  • Noggrannhet och administrativ pålitlighet med mål att säkerställa att kampanjer och administration kring bokning, fakturering och betalning är kvalitetssäkrade.
  • Erfarenhet av uppsättning, utvärdering, verifiering och optimering av kampanjer, målgrupper, annonsformat.
  • Intresse för att, utvärdera kunders nuläge, resultat, konto- och kampanjstrukturer, målgrupper, annonsformat och budskap samt avgöra om dessa är optimala och levererar mot budgeterade nyckeltal

Som person är du:

Social och kontaktskapande, du ska tycka om att samverka med och utveckla andra människor. Du är innovativ, har starkt driv och fokuserar på resultat. För dig är det självklart att hela tiden utveckla ditt eget lärande och även hjälpa andra att i din närhet att bli bättre.

Du tycker om att arbeta i team, är handlingskraftig, självgående och pålitlig. Du har ett strukturerat arbetssätt, är analytisk och har en förmåga att aktivt finna lösningar på utmaningar. Du är prestigelös och inte rädd för att hugga i.

Du ska dela våra värderingar gällande Laganda, Trygghet, Högt i Tak, Engagemang och Ansvarskänsla. Våra kunder ska alltid känna ett stort engagemang och hög proaktivitet.

Om HEAR:

Hear är en oberoende, full-service mediebyrå. Vi erbjuder allt ifrån diagnos och insikt, kommunikationsstrategier, medietaktik, förhandling och köp, till uppföljning och mätning av effekter. Vi är en snabbfotad mediebyrå med fokus på att ständig utveckla våra kompetenser och tjänster för att kunna möta morgondagens kommunikationsutmaningar, för och i samarbete med våra kunder.

Vi erbjuder dig en spännande och entreprenöriell arbetsplats med stor laganda och stark teamkänsla. Du kommer att arbeta nära våra kunder, delaktig i att utveckla deras digitala kommunikation samt våra tjänster och service inom det digitala området. Vi är prestigelösa, har ett stort driv, ansvarskänsla och engagemang och vill att du uppskattar och har samma egenskaper.

Vi ingår i en stor lokal koncern med bland annat med systerbyråer som Scream, Loudly, The Foundation, All Out och The Content Family.

Kontakta:


Urban Hilding, VD HEAR, urban@hear.se , 0701881404